ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΧΙΤΛΕΡ

3 σχόλια :

  1. Υπάρχει ένας μύθος γύρω από τον Χίτλερ, με αποκορύφωμα φυσικά την δίωξη και εξόντωση των εβραίων, η οποία ήταν και η αιτία να χαρακτηριστεί ως ο μεγαλύτερος εγκληματίας του εικοστού αιώνα.
    Κ’ όμως κατά την διάρκεια του εικοστού αιώνα υπήρξαν ανά την υφήλιο κράτη και ηγέτες που έπραξαν πολύ χειρότερα κατά της ανθρωπότητας, χωρίς όμως να μείνουν στην ιστορική μνήμη μας με ανάλογο του Χίτλερ χαρακτηρισμό.
    ΓΙΑΤΙ????????????????????
    Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρόν να καταθέσουμε την δική μας άποψη
    ΑΝΑΜΕΝΩ σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι για να αρχίσουμε παραθέτω μικρό απόσπασμα του εθνοκτόνου, και όχι μόνο, Ιωσήφ Στάλιν (στα ρωσικά σημαίνει χαλύβδινος) ήταν ψευδώνυμο του Γεωργιανού πολιτικού Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Τζουγκατσβίλι, ο οποίος γεννήθηκε στις 6/21 Δεκεμβρίου 1878 στο Γκόρι της Γεωργίας και πέθανε στις 5 Μαρτίου 1953 στη Μόσχα.
    Ο Ιωσήφ Στάλιν είχε υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία και είχε πεθάνει στις 21:50' στις 5 Μαρτίου 1953. Ένας από τους πλέον στεγνούς δικτάτορες της ιστορίας, ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για την εκτέλεση εκατοντάδων χιλιάδων Σοβιετικών πολιτών ήταν νεκρός. Την ίδια στιγμή άρχιζε η αποκαθήλωση του, η οποία κορυφώθηκε όταν στο 20ό Συνέδριο του κόμματος ο Χρουστσόφ στιγμάτισε την πολιτική του και εγκαινίασε την περίοδο της "αποσταλινοποίησης", η οποία οδήγησε στη βαθμιαία στροφή της χώρας στη διάσπαση και τον καπιταλισμό. Σε όσους βρέθηκαν εξόριστοι και επέζησαν από τη φρίκη, δόθηκε άδεια από το καθεστώς να δημοσιοποιήσουν τη δραματική διαβίωσή τους και ανάμεσά τους ήταν ο μετέπειτα διάσημος Ρώσος συγγραφέας Αλεξάντερ Σολζενίτσιν, που δημοσίευσε το μυθιστόρημα "Μια ημέρα από τη ζωή του Ιβάν Ντενίσοβιτς".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα συμμετάσχω στην συζήτηση με μία μόνο φράση και ανάλογα το επίπεδο των συνσχολιαστών θα επεκταθώ, λοιπόν: Μα οι ίδιοι οι εβραίοι ( οι ζάπλουτοι! ) φάγανε τους άλλους τους φτωχούς, το ότι το ρίξανε στον Χίτλερ ήταν θέμα πολιτικής σκοπιμότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή